Αρχική » Οδηγός Photoshop » Το Φίλτρο Noise στο Photoshop
photoshop-cs5-tutorials-11-4

Το Φίλτρο Noise στο Photoshop

Μερικές φορές χρειάζεται να μεγεθύνετε τις εικόνες σε πολύ μεγάλα μεγέθη. Όπως είναι λογικό, πολλές από τις λεπτομέρειες θα χαθούν. Υπάρχει μόνο ένα σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε και αυτό είναι η προσθήκη θορύβου. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το γεγονός είναι ότι, σε έντυπη μορφή είναι πιο ευχάριστο στο μάτι να βλέπει μια εικόνα που έχει κάποια υφή, ακόμα και αν αυτό δεν είναι λεπτομερές, παρά να βλέπει μια θολή εικόνα.Επίσης, κατά την δημιουργία ορισμένων εικονογραφήσεων, η προσθήκη θορύβου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε λίγη έξτρα υφή.

Για να προσθέσετε θόρυβο, επιλέξτε από το μενού επιλογών Filter > Noise > Add Noise. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε το μέγεθος θορύβου που θέλετε να έχει, καθώς και τον τρόπο που θα διανέμεται στην εικόνα και πατήστε ΟΚ.

 add-noise-menu

Όπως θα παρατηρήσετε, το σχέδιο έχει πλέον αποκτήσει περισσότερη υφή και βάθος. Φυσικά, είναι ένα φίλτρο που απαιτεί συγκράτηση, καθώς ο υπερβολικός θόρυβος μπορεί γρήγορα να καταστρέψει το σχέδιο.

add-noise-filter

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-6

Προσθήκη εξωτερικής λάμψης στο Photoshop

Για να προσθέσουμε μια εξωτερική λάμψη σε ένα Layer, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Layer ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *