Αρχική » Οδηγός Photoshop » Save for Web στο Photoshop
photoshop-cs5-tutorials-15-2

Save for Web στο Photoshop

Μια από τις πιο κρίσιμες λειτουργίες που προσφέρει το Photoshop είναι το «Save for Web & Devices«. Ενώ θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε την εικόνα σας με την κλασσική μέθοδο «Save», το «Save for Web & Devices» προσφέρει τρία χαρακτηριστικά ζωτικής σημασίας.

  • Βελτιστοποιεί τις διαστάσεις των αρχείων, επιτρέποντας του να χωρέσει καλύτερα σε ιστοσελίδες και έχει καλύτερη εμφάνιση και λιγότερη στρέβλωση.
  • Βελτιστοποιεί το μέγεθος του αρχείου, επιτρέποντας του να κατεβαίνει γρηγορότερα.
  • Αποθηκεύει σε RGB (οθόνη), αντί για CMYK (εκτύπωση).

Αυτό το εργαλείο είναι ιδανικό για την αποθήκευση εικόνων και εικονιδίων που προορίζονται για χρήση στο διαδίκτυο.

Για να αποθηκεύσετε με αυτό το εργαλείο πατήστε τα πλήκτρα «Shift + Ctrl +Alt + S» ή επιλέξτε το από το μενού επιλογών File > Save for Web & Devices.

 save-for-web

Ένα νέο παράθυρο με επιλογές θα ανοίξει. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας, την ποιότητα της, τον τύπο της, το χρώμα και πολλά άλλα, ενώ παράλληλα μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση της εικόνας σε συνδυασμό με το μέγεθος του αρχείου και την προβλεπόμενη ταχύτητα φόρτωσης.

Η προβλεπόμενη ταχύτητα φόρτωσης είναι ένα χρήσιμο μικρό εργαλείο που υπολογίζει πόσο χρόνο να χρειαστεί η εικόνα για να φορτώσει σε μια ιστοσελίδα, ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης στο internet. Μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα σύνδεσης, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο.

 size-download

Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας ή να το μειώσετε ποσοστιαία. Αν δεν θέλετε να διατηρήσετε τις αναλογίες πλάτους-ύψους, κάντε κλικ πάνω στο εικονίδιο με τον κρίκο.

 lock-proportions

Στο «Preset:» επιλέγετε τον τύπο εικόνας που θέλετε. Η πιο συνηθισμένη επιλογή για το διαδίκτυο, είναι το jpg. Αν έχετε αδιαφάνειες στην εικόνα σας, επιλέξτε το png-24.

 preset

Όταν έχετε τελειώσει με τις ρυθμίσεις σας, πατήστε το κουμπί «Save» και επιλέξτε τον φάκελο και το όνομα αρχείου που θέλετε για να αποθηκεύσετε την εικόνα σας.

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-5

Προσθήκη εφέ σκιάς στο Photoshop

Για να προσθέσουμε ένα εφέ σκιάς σε ένα Layer, είτε πρόκειται για εικόνα ή κείμενο, ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *