Αρχική » Οδηγός Photoshop » Quick Selection Tool στο Photoshop
photoshop-cs5-tutorials-7-7

Quick Selection Tool στο Photoshop

Το εργαλείο Quick Selection υπερβαίνει κατά πολύ τις περιορισμένες δυνατότητες επιλογής που έχει το Magic Wand Tool καθώς ψάχνει στην εικόνα για σημεία με παρόμοια υφή, κάτι που το καθιστά καλύτερο στο να ανιχνεύει τις άκρες των αντικειμένων. Επίσης, σε αντίθεση με το Magic Wand που απλά κάνουμε κλικ σε ένα σημείο και ελπίζουμε να κάνει σωστή επιλογή, το Quick Selection μας επιτρέπει να επιλέγουμε περιοχές απλά περνώντας τον κέρσορα από πάνω τους.

Για να ενεργοποιήσετε το εργαλείο Quick Selection επιλέξτε το αντίστοιχο εικονίδιο στην εργαλειοθήκη ή πατήστε το πλήκτρο «W«.

 quick-selection

Απλά κάντε κλικ στο σημείο που θέλετε να ξεκινήσετε και κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο σύρετε το ποντίκι μέσα στην περιοχή που θέλετε να επιλέξετε. Καθώς θα σύρετε τον κέρσορα, το Photoshop θα αναλύει συνεχώς την περιοχή, συγκρίνοντας το χρώμα, τον τόνο και την υφή, προσπαθώντας να καταλάβει τι είναι αυτό που θέλετε να επιλέξετε. Τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα θα είναι καταπληκτικά.

Αν θέλετε να προσθέσετε στην επιλογή σας και ένα άλλο σημείο, απλά κάντε κλικ και σύρετε ξανά.

Αν επιλέξετε κατά λάθος μια επιλογή που δεν θέλατε, μπορείτε να αναιρέσετε την επιλογή πατώντας τα πλήκτρα «Ctrl + Z«.

Ένας άλλος τρόπος να αφαιρέσετε κάποιο ανεπιθύμητο σημείο από την επιλογή σας είναι κρατώντας πατημένο το πλήκτρο «Alt» και σύροντας τον κέρσορα στην συγκεκριμένη περιοχή.

Μπορείτε επίσης να μικρύνετε ή μεγαλώσετε να το μέγεθος της βούρτσας, πατώντας τα πλήκτρα «[» και «]» αντίστοιχα.

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-6

Προσθήκη εξωτερικής λάμψης στο Photoshop

Για να προσθέσουμε μια εξωτερική λάμψη σε ένα Layer, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Layer ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *