Αρχική » Οδηγός Photoshop » Quick Mask στο Photoshop
photoshop-cs5-tutorials-7-6

Quick Mask στο Photoshop

Η λειτουργία Quick Mask του Photoshop είναι ουσιαστικά μια τεχνική επιλογής. Αντίθετα με τα άλλα εργαλεία επιλογής, όπως το Marquee και το Lasso, η λειτουργία Quick Mask είναι ένας πιο έξυπνος τρόπος για να επιλέξετε κάτι.

Αντί να προσπαθείτε να σκιαγραφήσετε ένα αντικείμενο με το Lasso Tool, αυτό που κάνετε με το Quick Mask είναι να ζωγραφίζετε πάνω από τα σημεία που θέλετε να επιλέξετε.

1. Για να ενεργοποιήσετε το Quick Mask, κάντε κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο στην εργαλειοθήκη ή πατήστε το πλήκτρο «Q«.

 quick-mask

2. Επιλέξτε το Brush Tool και ξεκινήστε να ζωγραφίζετε την περιοχή που θέλετε να επιλέξετε. Θα παρατηρήσετε ότι τα σημεία που ζωγραφίζετε επισημαίνονται με ένα ημιδιαφανές κόκκινο χρώμα

 quick-mask-selection

3. Αν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα της επισημασμένης περιοχής μπορείτε κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο Quick Mask της εργαλειοθήκης. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα, καθώς και το ποσοστό της αδιαφάνειας που θα έχει η μάσκα σας.

 quick-mask-options

4. Όταν έχετε τελειώσει με τα σημεία που θέλετε να επιλέξετε, πατήστε το πλήκτρο «Q» για να επιστρέψετε στην εικόνα σας. Όπως θα παρατηρήσετε, τα σημεία που είχατε ζωγραφίσει στο Quick Mask Mode, έχουν πλέον μετατραπεί σε επιλογή.

quick-mask-selection-2

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-6

Προσθήκη εξωτερικής λάμψης στο Photoshop

Για να προσθέσουμε μια εξωτερική λάμψη σε ένα Layer, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Layer ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *