Αρχική » Οδηγός Photoshop » Περιγραφή των Blend Modes του Photoshop
photoshop-cs5-tutorials-12-3

Περιγραφή των Blend Modes του Photoshop

Τα Blending Modes χωρίζονται σε έξι κατηγορίες:

  • Normal: η κατηγορία Normal έχει μόνο 2 Blending Modes: το Normal και το Dissolve. Τα Blending Modes αυτής της κατηγορίας δεν επηρεάζουν ούτε την τονικότητα, ούτε το χρώμα των Layers που βρίσκονται κάτω από αυτό.
  • Darken: η κατηγορία Darken περιέχει 4 Blending Modes: Darken, Multiply, Color Burn και Linear Burn. Τα Blending Modes σε αυτή τη κατηγορία σκουραίνουν τους τόνους των Layers που βρίσκονται κάτω από το επιλεγμένο. Αν σε ένα Layer εφαρμοστεί κάποιο Blending Mode αυτής της κατηγορίας, το λευκό που περιέχει το Layer δεν θα κάνει καμία διαφορά, οι ανοιχτοί τόνοι θα επηρεάσουν ελάχιστα τα Layers που βρίσκονται από κάτω, και οι σκούροι πολύ.
  • Lighten: η κατηγορία Lighten περιέχει επίσης 4 Blending Modes, και είναι η αντίστροφη της Darken. Τα Modes είναι: Lighten, Screen, Color Dodge και Linear Dodge, και είναι κι αυτά τα αντίστροφα αυτών της Darken. Τα Blending Modes σε αυτή τη κατηγορία ανοίγουν τους τόνους των Layers που βρίσκονται κάτω από το επιλεγμένο. Αν σε ένα Layer εφαρμοστεί κάποιο Blending Mode αυτής της κατηγορίας, το μαύρο που περιέχει το Layer δεν θα κάνει καμία διαφορά, οι σκούροι τόνοι θα επηρεάσουν ελάχιστα τα Layers που βρίσκονται από κάτω, και οι ανοιχτοί πολύ.
  • Light: η κατηγορία Light περιέχει 7 Modes και παίζει με την τονικότητα. Τα blending modes αυτής της κατηγορίας επηρεάζουν τα Layers που βρίσκονται κάτω από το επιλεγμένο, με τον εξής τρόπο: σκουραίνουν τους σκούρους τόνους και ανοίγουν-ελαφραίνουν τους ανοιχτούς. Τα Modes είναι: Overlay, Soft Light, Hard Light, Vivid Light, Linear Light, Pin Light και Hard Mix.
  • Invert: η Invert περιέχει μόνο 2 Modes, το Difference και το Exclusion. Τα Modes αυτής της κατηγορίας αντιστρέφουν (το άσπρο γίνεται μαύρο κλπ.) τα χρώματα/τόνους των Layers που βρίσκονται κάτω από το επιλεγμένο, ανάλογα με την φωτεινότητα του επιλεγμένου Layer.
  • Color: η κατηγορία Color περιέχει 4 modes, τα: Hue, Saturation, Color και Luminosity. Τα Modes αυτής της κατηγορίας επηρεάζουν το χρώμα.

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-6

Προσθήκη εξωτερικής λάμψης στο Photoshop

Για να προσθέσουμε μια εξωτερική λάμψη σε ένα Layer, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Layer ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *