Αρχική » Οδηγός Photoshop » Παλέτες στο Photoshop
photoshop-cs5-tutorials-3-2

Παλέτες στο Photoshop

Ένα από τα πιο συχνά τμήματα που χρησιμοποιούνται στο Photoshop, είναι φυσικά οι παλέτες (panels). Εκεί είναι αποθηκευμένο το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργικότητας του. Αν ρίξετε μια ματιά στο μενού «Window» θα δείτε ότι υπάρχει μια λίστα με όλα τα panels που έχετε στη διάθεση σας. Όπως βλέπετε μερικά από αυτά είναι ήδη ανοιχτά. Αν θέλετε να ανοίξετε κάποιο panel, πρέπει απλά να το επιλέξετε.

window-menu

Μερικά από τα ανοιχτά panels είναι ήδη εντελώς επεκταμένα, ενώ υπάρχουν και κάποια που απλά είναι με την μορφή εικονιδίου. Αν πατήσετε πάνω στα εικονίδια, θα δείτε ότι επεκτείνονται και αυτά.

collapsed-panels

Αν θέλετε να παραμείνουν ανοιχτά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο διπλό βελάκι που υπάρχει πάνω ακριβώς από τα εικονίδια. diplo-velaki

Τα panels μπορούν να κατηγοριοποιηθούν και σε ομάδες. Μπορείτε να τραβήξετε κάποιο panel έξω από μια ομάδα ή ακόμα και να αλλάξετε την σειρά ή να τα μετακινήσετε τριγύρω.

Αν θέλετε να κλείσετε κάποιο panel, αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε αυτό και επιλέγοντας «Close».

close-tab

Για να το ανοίξετε και πάλι, μπορείτε να το κάνετε από το μενού «Window». Όπως θα παρατηρήσετε, το Photoshop θυμάται σε ποια ομάδα ήταν αποθηκευμένο το panel την τελευταία φορά που το κλείσατε.

Μια άλλη χρήσιμη ρύθμιση είναι η δυνατότητα να αποκρύπτετε τα panels, όχι να τα κλείνετε και να μην μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αλλά απλά να τα κρύβετε. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση του πλήκτρου Tab από το πληκτρολόγιο. Μόλις πατήσετε το Tab, τα panels θα εξαφανιστούν και θα είναι ορατό μόνο το ανοιχτό αρχείο. Αν όμως πάτε το ποντίκι στην αριστερή ή δεξιά πλευρά της οθόνης, θα εμφανίζονται τα αντίστοιχα panels.

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-6

Προσθήκη εξωτερικής λάμψης στο Photoshop

Για να προσθέσουμε μια εξωτερική λάμψη σε ένα Layer, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Layer ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *