Αρχική » Οδηγός Photoshop » Λεύκανση δοντιών στο Photoshop
photoshop-cs5-tutorials-9-4

Λεύκανση δοντιών στο Photoshop

Μπορούμε πολύ γρήγορα να βελτιώσουμε μια φωτογραφία στην οποία κάποιος χαμογελάει, αλλά τα δόντια του δεν είναι και τόσο λευκά. Με το Photoshop η λεύκανση των δοντιών μπορεί να γίνει πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις Desaturate και Hue/Saturation.

Αφού έχουμε ανοίξει την εικόνα που θέλουμε, πατάμε το πλήκτρο «Q» για να μπούμε στο Masking Mode. Στη συνέχεια επιλέγουμε την βούρτσα και ξεκινάμε να βουρτσίζουμε να δόντια.

 teeth

Όταν τελειώσουμε πατάμε ξανά το πλήκτρο «Q» για να βγούμε από το Masking Mode. Για να αντιστρέψουμε την επιλογή, πατάμε τα πλήκτρα «Shift+Ctrl+I» ή επιλέγουμε το μενού επιλογών Select > Inverse. Τέλος, πατάμε τα πλήκτρα «Ctrl+J» για να αντιγράψουμε την επιλογή μας σε ένα νέο Layer.

Στη συνέχεια πρέπει να κάνουμε αποκορεσμό των χρωμάτων. Πηγαίνουμε Image > Adjustments > Desaturate ή πατάμε τα πλήκτρα «Shift + Ctrl + U«.

 teeth-2

Το επόμενο βήμα είναι η προσθήκη λευκού χρώματος. Από το μενού επιλογών επιλέγουμε Image > Adjustments > Hue & Saturation και σύρουμε την μπάρα Lightness προς τα δεξιά μέχρι να έχουμε γίνει όσο λευκό θέλουμε.

 teeth-3

Τέλος, από το Opacity μειώνουμε την αδιαφάνεια του Layer μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

teeth-4

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-6

Προσθήκη εξωτερικής λάμψης στο Photoshop

Για να προσθέσουμε μια εξωτερική λάμψη σε ένα Layer, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Layer ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *