Αρχική » Οδηγός Photoshop » Κλιμάκωση, περιστροφή και παραμόρφωση στο Photoshop
photoshop-cs5-tutorials-5-5

Κλιμάκωση, περιστροφή και παραμόρφωση στο Photoshop

Το εργαλείο Free Transform χρησιμοποιείται για να αλλάξουμε την κλίμακα, την κλίση, να περιστρέψουμε ή να στρεβλώσουμε ένα αντικείμενο. Το Transform tool δεν βρίσκεται στην εργαλειοθήκη, αλλά εφαρμόζεται στο layer που θέλουμε να τροποποιήσουμε. Υπάρχουν δύο τρόποι να το επιλέξουμε:

Από το μενού Edit > Free Transform ή με την συντόμευση πλήκτρων ( Ctrl + T )

free-transform

Από την στιγμή που το έχουμε ενεργοποιήσει, μπορούμε να κλιμακώσουμε το μέγεθος του layer μας απλά τραβώντας μια από τις γωνίες του. Αν θέλουμε να το κλιμακώσουμε το μέγεθος αναλογικά, κρατάμε πατημένο και το πλήκτρο «Shift».

free-transform-2

Αν πάμε το ποντίκι πιο έξω από το τις επιλεγμένες γωνίες, θα δούμε ότι μας δίνεται η δυνατότητα να περιστρέψουμε την εικόνα μας. Αν θέλουμε η περιστροφή να γίνεται κάθε 15 μοίρες, κρατάμε ταυτόχρονα πατημένο το πλήκτρο «Shift».

Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο «Ctrl», αν πάμε το ποντίκι σε μια από τις γωνίες θα δούμε ότι ο δείκτης του έχει αλλάξει. Μπορούμε τώρα να παραμορφώσουμε την εικόνα, αντί να κλιμακώσουμε το μέγεθος της.

Αν κάνουμε δεξί κλικ μέσα στην εικόνα, εμφανίζονται όλες οι διαθέσιμες επιλογές μετασχηματισμών που μπορούμε να κάνουμε στο επιλεγμένο layer.

free-transform-3

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-6

Προσθήκη εξωτερικής λάμψης στο Photoshop

Για να προσθέσουμε μια εξωτερική λάμψη σε ένα Layer, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Layer ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *