Αρχική » Οδηγός Photoshop » Η ιστορία του Photoshop
photoshop-cs5-tutorials-1-2

Η ιστορία του Photoshop

Το 1987, ο Thomas Knoll, ένας φοιτητής που έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, άρχισε να γράφει ένα πρόγραμμα λογισμικού στον για την εμφάνιση εικόνων σε κλίμακα του γκρι σε μια μονόχρωμη οθόνη υπολογιστή. Αυτό το πρόγραμμα, με την ονομασία Display, τράβηξε την προσοχή του αδερφού του John Knoll, ο οποίος του πρότεινε να το μετατρέψουν σε ένα πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Το 1988, ο Thomas έκανε ένα εξάμηνο διάλειμμα από τις σπουδές του για να συνεργαστεί με τον αδερφό του στην δημιουργία του προγράμματος. Ο Thomas μετονόμασε το πρόγραμμα σε ImagePro, αλλά το όνομα αυτό ήταν ήδη πιασμένο. Αργότερα τον ίδιο χρόνο, ο Thomas άλλαξε το όνομα του προγράμματος σε Photoshop και έκανε συμφωνία με την εταιρεία κατασκευής σκάνερ Barneyscan για να μοιράζει αντίγραφα του προγράμματος μαζί με τους σαρωτές διαφανειών. Με αυτό τον τρόπο διανεμήθηκαν 200 περίπου αντίγραφα του Photoshop.

Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αδερφός του John ταξίδεψε στη Silicon Valley και έκανε μια επίδειξη του προγράμματος στους μηχανικούς της Apple και τον Russel Brown, καλλιτεχνικό διευθυντή της Adobe. Και οι δύο παρουσιάσεις ήταν επιτυχείς και η Adobe αποφάσισε να αγοράσει την άδεια τον Σεπτέμβριο του 1988.

Το Photoshop 1.0 κυκλοφόρησε το 1990, αποκλειστικά για υπολογιστές Macintosh.

photoshop1

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-6

Προσθήκη εξωτερικής λάμψης στο Photoshop

Για να προσθέσουμε μια εξωτερική λάμψη σε ένα Layer, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Layer ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *