Αρχική » Οδηγός Photoshop » Επισκόπηση Φίλτρων του Photoshop
photoshop-cs5-tutorials-11-1

Επισκόπηση Φίλτρων του Photoshop

Τα φίλτρα είναι έτοιμα εφέ, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν είτε σε ολόκληρη την εικόνα μας ή σε μια επιλεγμένη περιοχή. Το Photoshop περιέχει από μόνο του μια μεγάλη ποικιλία φίλτρων, αλλά υπάρχουν και αρκετές χιλιάδες ξεχωριστά φίλτρα με την μορφή plug-ins. Σε γενικές γραμμές, τα φίλτρα χρησιμοποιούνται για την προσθήκη ειδικών εφέ σε μια εικόνα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ρετουσάρισμα, την δημιουργία ρεαλιστικών υφών, εντυπωσιακών εφέ κειμένου και σε πολλά άλλα πράγματα. Μπορούν να αλλάξουν εντελώς το περιβάλλον μιας εικόνας. Τα φίλτρα βρίσκονται στο μενού επιλογών Filters.

 filter-gallery

Επιλέγοντας το Filter Gallery, εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο το οποίο έχει ακόλουθα κύρια χαρακτηριστικά. Ένα παράθυρο προεπισκόπησης, τα διαθέσιμα φίλτρα και ένα παράθυρο που μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστά Layers με φίλτρα και να τα εισάγετε αργότερα.

 filter-menu

Αν πατήσετε σε κάποια καρτέλα φίλτρων, θα ανοίξει ένα υπομενού με διάφορα φίλτρα.

filters-tab

Αν κάνετε κλικ σε πάνω σε κάποιο φίλτρο, για παράδειγμα στο Color Pencil, στο παράθυρο προεπισκόπησης θα εμφανιστεί αμέσως το αποτέλεσμα του φίλτρου. Επίσης στην δεξιά πλευρά θα εμφανιστούν διάφορες ρυθμίσεις που αφορούν το συγκεκριμένο φίλτρο.

color-pencil

Η ταχύτητα της διαδικασίας εξαρτάται από το μέγεθος της εικόνας σας. Παρακάτω βλέπετε το αποτέλεσμα της εφαρμογής μερικών εκ των υπόλοιπων φίλτρων στην ίδια εικόνα.

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-6

Προσθήκη εξωτερικής λάμψης στο Photoshop

Για να προσθέσουμε μια εξωτερική λάμψη σε ένα Layer, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Layer ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *