Αρχική » Οδηγός Photoshop » Εναλλαγή εργαλείων στο Photoshop
photoshop-cs5-tutorials-2-5

Εναλλαγή εργαλείων στο Photoshop

Εκτός από την χρήση και πρόσβαση των panels στο δεξί μέρος της οθόνης, πολύ συχνά θα χρησιμοποιείτε τα διάφορα εργαλεία για να κάνετε διάφορες εργασίες στο Photoshop, όπως ζωγραφική, ρετουσάρισμα, επιλογές, αποκοπή, κτλ. Όπως φανταστήκατε, κάθε εργαλείο έχει την δικιά του συντόμευση στο πληκτρολόγιο και ενεργοποιείται απλά πατώντας το κατάλληλο πλήκτρο.

Αν δεν γνωρίζετε ποιο είναι το πλήκτρο συντόμευσης για το κάθε εργαλείο, απλά πηγαίνετε το ποντίκι πάνω από το συγκεκριμένο κουμπί της εργαλειοθήκης. Αν περιμένετε λίγο, θα σας εμφανίζει το όνομα του εργαλείου, καθώς και το πλήκτρο συντόμευσης.

Τα περισσότερα κουμπιά στην εργαλειοθήκη έχουν ένα μικρό μαύρο βελάκι στην κάτω δεξιά πλευρά. Αυτό σημαίνει ότι περιλαμβάνουν παραπάνω από ένα εργαλείο. Για να δείτε και τα υπόλοιπα εργαλεία, πρέπει να πατήσετε παρατεταμένα με το ποντίκι πάνω τους.

tool-expanded

Για να επιλέξετε κάποιο από τα υπόλοιπα εργαλεία χρησιμοποιώντας κάποιο πλήκτρο συντόμευσης, πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο «Shift» μαζί με το πλήκτρο για το αντίστοιχο εργαλείο.

Για παράδειγμα αν θέλετε να επιλέξετε το Magnetic Lasso Tool, πρέπει να κρατήσετε πατημένο το «Shift» και να πατήσετε τρεις φορές το πλήκτρο «L«.

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-6

Προσθήκη εξωτερικής λάμψης στο Photoshop

Για να προσθέσουμε μια εξωτερική λάμψη σε ένα Layer, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Layer ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *