Αρχική » Οδηγός Photoshop » Εξομάλυνση του δέρματος στο Photoshop
photoshop-cs5-tutorials-9-2

Εξομάλυνση του δέρματος στο Photoshop

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εξομαλύνουμε το δέρμα μιας φωτογραφίας στο Photoshop. Πολύ συχνά όμως, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούμε, καθώς το δέρμα φαίνεται πολύ απαλό, ψεύτικο και συνθετικό. Η παρακάτω τεχνική θα σας βοηθήσει να εξομαλύνετε το δέρμα αρκετά γρήγορα, διατηρώντας παράλληλα και την υφή των πόρων.

Αφού έχουμε ανοίξει την εικόνα που θέλουμε να ρετουσάρουμε, αντιγράφουμε το Background Layer πατώντας τα πλήκτρα «Ctrl + J» και ρυθμίζουμε το νέο Layer στο Vivid Light Blending Mode.

 step1

Αντιστρέφουμε το Layer. Για να το κάνουμε αυτό πατάμε τα πλήκτρα «Ctrl + I» ή επιλέγουμε από το μενού επιλογών Image > Adjustments > Invert.

Στη συνέχεια εφαρμόζουμε ένα Gaussian Blur επιλέγοντας το μενού επιλογών Filter > Blur > Gaussian Blur. Μετακινήστε την μπάρα μέχρι να μπορείτε να δείτε τους πόρους στο πρόσωπο της.

 step2

Επόμενο βήμα είναι η λείανση της επιδερμίδας. Επιλέξτε το φίλτρο High Pass από το μενού επιλογών Filter > Other > High Pass και μετακινείστε την μπάρα μέχρι να είστε ευχαριστημένοι με την εξομάλυνση. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια είδωλα και άλλα περίεργα πράγματα γύρω από τα μάτια – απλά αγνοήστε τα προς το παρόν. Επικεντρωθείτε στα μάγουλα, το μέτωπο και τη μύτη.

 step3

Δημιουργήστε μια νέα μάσκα (Add Layer Mask) και γεμίστε την με μαύρο χρώμα για να κρύψετε την εικόνα.

 step4

Στη συνέχεια, έχοντας επιλεγμένη την μάσκα, διαλέξτε μια μαλακή βούρτσα με άσπρο χρώμα και αρχίστε να σχεδιάζετε πάνω στο δέρμα. Ξεκινήστε με τα μάγουλα, συνεχίστε με το μέτωπο, τη μύτη και σταματήστε στο πηγούνι. Αν το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ ισχυρό, μειώστε την αδιαφάνεια της βούρτσας.

step5

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-6

Προσθήκη εξωτερικής λάμψης στο Photoshop

Για να προσθέσουμε μια εξωτερική λάμψη σε ένα Layer, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Layer ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *