Αρχική » Οδηγός Photoshop » Διαφορές Point Type και Area Type
photoshop-cs5-tutorials-13-2

Διαφορές Point Type και Area Type

Η διαφορά μεταξύ του Point Type (γνωστό και ως Character Type) και του Area Type (γνωστό και ως Paragraph Type) είναι ότι, με το Point Type, το Photoshop, προσθέτει απλά κείμενο στο σημείο που έχουμε κάνει κλικ με το Type Tool. Αυτός είναι μακράν ο πιο συνηθισμένος τρόπος για την προσθήκη κειμένου σε ένα έγγραφο, μιας και τις περισσότερες φορές προσθέτουμε μόνο μικρές ποσότητες κειμένου σε μια ενιαία γραμμή.

Αντίθετα, όταν πρόκειται για μεγαλύτερα κείμενα, η καλύτερη λύση είναι το Area Type, διότι μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε το κείμενο μας μέσα σε ένα προεπιλεγμένο πλαίσιο και το αναδιπλώνει αυτόματα στην επόμενη γραμμή.

Για να χρησιμοποιήσετε το Area Type, έχοντας επιλεγμένο το εργαλείο Type, πατήστε και σύρετε το ποντίκι. Θα παρατηρήσετε ότι δημιουργείται ένα πλαίσιο. Ο τρόπος λειτουργίας είναι όπως και αυτός του Rectangular Marquee Tool.

 area-type

Όταν έχετε τελειώσει την επιλογή σας, αφήστε στο ποντίκι και το Photoshop θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο κειμένου. Μπορείτε τώρα να πληκτρολογήσετε ή να επικολλήσετε το κείμενο σας.

 ares-type-text

Οι ρυθμίσεις είναι ίδιες όπως και στο Point Type.

Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του πλαισίου κειμένου, απλά σύροντας τις πλευρές ή τις γωνίες του πλαισίου.

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-6

Προσθήκη εξωτερικής λάμψης στο Photoshop

Για να προσθέσουμε μια εξωτερική λάμψη σε ένα Layer, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Layer ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *