Αρχική » Οδηγός Photoshop » Αύξηση του μεγέθους του καμβά στο Photoshop
photoshop-cs5-tutorials-5-2

Αύξηση του μεγέθους του καμβά στο Photoshop

Το crop tool μπορεί να φανεί χρήσιμο στην περίπτωση που θέλουμε να μεγαλώσουμε το μέγεθος του καμβά μας.

Για να το κάνουμε αυτό, χρησιμοποιώντας το crop tool (πλήκτρο «c») επιλέγουμε ολόκληρη την εικόνα μας. Έπειτα τραβάμε μια από τις γωνίες της επιλογής μας και αυξάνουμε το μέγεθος ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν θέλουμε να αυξηθεί το μέγεθος ομοιόμορφα και στις τέσσερις πλευρές, τραβάμε την γωνία κρατώντας ταυτόχρονα πατημένο και το πλήκτρο «Alt».

increase-canvas

Ο καμβάς παίρνει το χρώμα που έχουμε προεπιλεγμένο στην εργαλειοθήκη. Αν θέλουμε να μείνει διάφανος θα πρέπει να μετατρέψουμε την εικόνα μας σε layer. Για να το κάνουμε αυτό, κάνουμε δεξί κλικ στο layer «Background» που βρίσκεται στην παλέτα Layers και επιλέγουμε «Layer From Background». Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσουμε ένα νέο layer με την εικόνα μας.

layer-from-background

Αν δοκιμάσουμε να αυξήσουμε το μέγεθος του καμβά μας τώρα, θα παρατηρήσουμε ότι  δεν γεμίζει με κάποιο χρώμα, αλλά παραμένει διάφανος.

Στην περίπτωση που θέλουμε να αυξήσουμε το μέγεθος του καμβά μας κατά ένα συγκεκριμένο μέγεθος, μπορούμε να το κάνουμε εύκολα. Από το μενού «Image», επιλέγουμε το «Canvas Size» ή αλλιώς πατάμε τα πλήκτρα «Ctrl+Alt+C». Στο παράθυρο που θα ανοίξει πληκτρολογούμε το μέγεθος που θέλουμε να έχει ο καμβάς μας.

canvas-size

Αν θέλουμε να προσθέσουμε μια ίντσα αριστερά και μια δεξιά, θα πρέπει να επιλέξουμε το κουτάκι «Relative» και έπειτα να πληκτρολογήσουμε τον αριθμό 2 στο κουτάκι «Width».

Αν πληκτρολογούσαμε τον αριθμό 1, το μέγεθος του καμβά μας θα είχε αυξηθεί κατά μισή ίντσα αριστερά και μισή ίντσα δεξιά.

Check Also

photoshop-cs5-tutorials-14-6

Προσθήκη εξωτερικής λάμψης στο Photoshop

Για να προσθέσουμε μια εξωτερική λάμψη σε ένα Layer, κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Layer ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *