Αρχική » Μαθήματα Photoshop CS6 » 1. Τι είναι το Photoshop
photoshop-cs6-mathimata

1. Τι είναι το Photoshop

Κατά κύρια βάση, το Photoshop είναι ένα λογισμικό που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία ψηφιακών εικόνων, είτε πρόκειται για τροποποίηση, είτε βελτίωση ή ακόμα και δημιουργία εικόνων από το μηδέν. Με την πάροδο των χρόνων το Photoshop εξελίχθηκε σε τρεις ξεχωριστές εφαρμογές που μαζί δίνουν μια ολοκληρωμένη λύση για την επεξεργασία και τη διαχείριση των ψηφιακών σας εικόνων. Αυτές οι τρεις εφαρμογές ονομάζονται Adobe Bridge, Adobe Camera RAW και φυσικά Adobe Photoshop.

Το Adobe Photoshop στο σύνολο του είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο πρόγραμμα και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται από μια πολλούς ανθρώπους σε πολλά διαφορετικά επαγγέλματα. Από φωτογράφους και σχεδιαστές μέχρι καλλιτέχνες. Πέρα από τα προφανή, χρησιμοποιείται ακόμα και σε ιατροδικαστικές, επιστημονικές και φαρμακευτικές έρευνες, καθώς και για πολλούς άλλους σκοπούς. Το Photoshop έχει γίνει πλέον τόσο δημοφιλές πρόγραμμα που αρκετές φορές χρησιμοποιείται και ως ρήμα (photoshoped).

Το Photoshop κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: Adobe Photoshop και Adobe Photoshop Extended. Η Extended έκδοση περιέχει εργαλεία για την δημιουργία 3D εικόνων, την επεξεργασία κινούμενων γραφικών, καθώς και προηγμένες δυνατότητες ανάλυσης εικόνας.

Check Also

39-photoshop-cs6-blending-options

39. Blending Options στο Photoshop CS6

Τα Styles μπορούν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα εφέ: Drop Shadow Δημιουργεί μια σκιά πίσω ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *